En Uzun Gece: 21 Aralık

En Uzun Gece: 21 Aralık

Öncelikle herkese sevgilerle bu platformda ilk yazımı suan okuyarak çok doğru bir karar verdiğiniz için sizi tebrik ediyorum. Fizik öğretmeni olarak kuantum, kara delik vs derken ışık hızıyla bu düşüncelerden vazgeçip bugünün önemi hakkında yazmak istedim. Hiçbir yazımda verdiğiniz kıymetli zamana pişman olmayacağınızın garantisini en baştan veriyorum.

Her seferinde yeni şeyler öğreneceksiniz birlikte öğreneceğiz. Bugün 21 Aralık en uzun gece. Bilimsel olarak Kuzey yarımkürede kış dönümü, Güney yarım kürede yaz dönümü yaşanıyor der coğrafyacılar. Aslında en uzun gece kimilerimize göre; çocuğunun hasta olduğu, bir yakınını kaybettiğin, sevdiğinden haber alamadığın gecedir demi?

2020 yılının 21 Aralık gecesi diğer ekinoks tarihlerinden daha da mühim neden mi? Livescience’de yer alan haberlere göre iki gaz devi gezegenimiz Jüpiter ve Satürn’ün 20 yılda bir yaklaşması bu gece yaşanacak. Jüpiter ve Satürn aralarında yalnızca 0,1 derecelik açı kalacak şekilde yakınlaşıyorlar. Kavuşum adı verilen bu olay: iki gezegenin kavuşması, üstüyse gelmesi tek bir gezegen gibi parlaması anlamı taşıyor. “Sahipkıran”adıyla gerçekleşen bu döngü çok önemli olaylarında gerçekleştirecek.

Peki ne demek Bu Sahipkıran; Türk Dil Kurumu’na göre güçlü hükümdar anlamı taşıyor. Astrolojik olarak da bu döngü eşzamanlılık gösteriyor. Yani gökyüzünde ne varsa yeryüzündede o olacak. Tüm burçlarda bu olaydan etkilenecektir. Unutmayalım ki bir görsel olay ne kadar nadirse o kadar belaya yol açar. En son 16 Temmuz 1623 tarihinde yaşanan bu olay görelim bakalım bize bu gece neler yaşatacak.

Yazan: Canan KARABUDAK

YouTube Kanalımız

Çılgın Fizikçiler (SEO Manager) hakkında 663 makale
Çılgın Fizikçiler ve Bilim İnsanları ekibi ve dışarıdan destek veren gönüllülerin yazıları.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*