Fotosentez ile Kalp Krizine Tedavi

Fotosentez ile Kalp Krizine Tedavi

Göğüs duvarının arkasında hissedilen kuvvetli baskı 10 ile 15 dakika sürebildiğiyle beraber sol kola, boyuna, omuzlara, karın, çene ve sırta yayılabilen; baş dönmesi, mide bulantısı, nefes darlığı, kolay yorulma, kalp ritim bozukluğu gibi belirtileri de bulunabilen kalp krizinden bahsedeceğiz bu yazımızda. Kalp Krizi Nedir, Fotosentez ile Kalp Krizine Tedavi İşlemi Nedir? ve Kalp Krizi Risk Faktörleri Nelerdir? Tüm soruların cevapları için okumaya devam ediniz.

Fotosentez ile Kalp Krizine Tedavi

Kalp Krizi Nedir?

Kalp damarlarındaki plakların yırtılması ve bölgenin pıhtılaşması sonucu kalp damarı aniden tıkanabilir ve kalp kasının oksijensiz kalmasına sebebiyet verir. Oksijensiz kalan hücreler ise zamanla ölür. Bu sürece ise kalp krizi denir. Kısacası kalbe giden damarların oksijeni kalp kaslarına iletememesi sonucu gerçekleşir.

Kalp krizinin genetik sebeplerden kaynaklandığı gibi genetik dışı faktörlerde bu durum için bir o kadar etkilidir ve sebepler şöyledir:

  • Kalp krizi riskini arttıran en önemli faktörlerden biri sigaradır. Araştırmalara göre sigara kullanan kişilerde üç kat fazla oranda rastlanan bir durum olduğunu belirtmişlerdir
  • Kalp krizi riskini arttıran bir diğer sebep ise kötü kolesterol olarak bahsedilen LDL oranıdır.
  • Diyabet hastalığına sahip kişilerde normal kişilere göre risk oranı daha yüksektir.
  • Tansiyonun yükselmesi sonucu damarlardaki basıncın yükselmesi de risk faktörleri arasında yer almaktadır.
Fotosentez ile Kalp Krizine Tedavi

Fotosentez ile Kalp Krizine Tedavi Nedir?

Kalp krizi sürecinde kalp kaslarının normale dönebilmesi için istenen iki gereksinim mevcut: besin ve oksijen. Araştırmacılar ise bu durum için fotosentezde görevli mikroorganizmaları kullanarak kalbin kendini düzeltmesini sağlayan bir tedavi geliştirdiler.

Stanford Üniversitesi’nde çalışan Prof. Dr. Joseph Woo ve diğer bilim insanları kalp kasları hasar görmüş fareler üzerinde gerçekleştirdikleri deneyde farelerin kalp kaslarına fotosentezde görevli mikroorganizmaları eklemiş mikroorganizmalar ışık aldıktan 20 dakika sonunda kalp kaslarında görülen problemin çözülmeye başlandığını deneyin 45. Dakikasında ise problemin çözüldüğünü farelerin kalp kapakçıklarının iyileştiğini gözlemlemişlerdir. Organa eklenilen farklı mikroorganizmaların ise herhangi negatif bir durum yaratmadığı da ayrıca gözlemlenmiştir.

Geliştirilen tedavinin en büyük sorunu kalp krizi esnasında geçen zaman içinde hastanın  hastaneye ve bu teknolojiye sahip bir hastaneye yetişme ihtimalinin çok düşük olması. Bu durum gelişebilecek kalp krizini önlemekte ve durum esnasında müdahale edilmesinde şartlar gereği yetersiz olsa da farelerde görülen kalp dokularının onarılması insanlar için de kalp krizini atlatmış fakat kalbinde hasar kalmış insanlar için güzel bir tedavi seçeneği olmuştur.

Yazan: Beyza ÖZKUNDAKCI

Kaynak*

Kaynak**

Kaynak***

Kaynak*****

YouTube Kanalımız

Çılgın Fizikçiler (SEO Manager) hakkında 663 makale
Çılgın Fizikçiler ve Bilim İnsanları ekibi ve dışarıdan destek veren gönüllülerin yazıları.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*