Genel Kültür Bilgileri 43

Genel Kültür Bilgileri 3

Genel Kültür Bilgileri 43

– “Uterus didelphys” malformasyonu olan kadınlarda iki rahim bulunur.  Her ikisine de döllenmiş birer yumurtayı implante edilebilir ve annenin farklı zamanlarda iki farklı doğum yapması gerekebilir .  Örneğin ; Bu sayede 20 yaşındaki Arifa Sultana 26 gün arayla iki kez çocuk doğurdu.

– 2009 yılında, bir molekülün ilk görüntüsü yayınlandığında, kara deliğin * ilk görüntüsü kadar övülmedi ve değer görmedi.  Aslında en azından kara deliğin ilk görüntüsü kadar harikaydı ve sansasyonel bir görüntüydü . “Taramalı elektron mikroskobu” olarak adlandırılan “pentacene” de, molekülünün yapısı, yapısal formüllerle tam olarak tahmin edildiği gibi görünüyordu.

– Gerçekte, reaksiyon denklemlerinde varsayıldığı kadar kolay ilerleyen hiçbir kimyasal reaksiyon yoktur.  Oksijen ve hidrojenin su oluşturmak için reaksiyona girdiği ilk bakışta basit görünen oksihidrojen gaz reaksiyonunda bile en az 18 ara reaksiyon mevcuttur.

– Geleceğin mesleklerinden biri Biyoinformatik’tir. Prensip olarak, DNA zincirleri dijital verilerin depolanması için gayet uygundur.  Biyoinformatikçi Yaniv Erlich, “Science” dergisinde, kısa bir videoyu, metnini, görüntüleri ve bir işletim sistemini, DNA’yı oluşturan ve DNA’da depolanan dört nükleobazın bir dizisine atadığı 67.088 bölüme dosya transferini nasıl yaptığını anlattı. Bütün dosyalar, daha sonra dijital ortamda çalıştırıldığında kusursuz işlediği görüldü. 

Genel Kültür Bilgileri 43

– Sıvı tutkallar kendi kabına neden yapışmaz? Çünkü ; Sıvı tutkal, onu sıvı tutan çözücüler içerdiğinden tüpe yapışmaz.  Tutkalı sıvı tutan solventlerdir ve havada buharlaşır. Bu nedenle yapıştırıcı tüpünden dışarı çıktığında kurur ve sertleşir.  

– Kuşkonmaz protein açısından zengin fakat kalori ve karbonhidrat bakımından düşük alkalin bir besindir. Aynı zamanda potasyum, folat, vitamin A, C, K ve B vitamini kompleksi açısından mükemmel bir kaynaktır. Kuşkonmaz tüketildikten sonra kişinin idrarının kötü kokup kokmayacağını belirleyen şey, genetikliğidir.  Çünkü ; Sadece bazı kişiler kuşkonmazda bulunan aspartik asidi “kokuşmuş üçlü” olan matantiol, dimetil sülfür’ü , dimetil disülfide dönüştüren bir enzime sahiptir.  

– Bir kara deliğin ilk görüntüsündeki turuncu / kırmızı renkler, kara deliğin kütlesi tarafından neredeyse ışık hızına çıkarılan gaz ve toz kütlelerinden kaynaklanır.  Bu onların ısınmasına ve radyasyon yaymasına neden olur.  Ortadaki siyah daire, kara deliğin gölgesidir.  Bir kara deliğin kendisi, muazzam kütlesi nedeniyle ışığı “yakaladığı” için görülemez.  Sadece çevresi bunu açığa çıkarır.

– Demir disülfür, altına çok benzediği için “aptal altını” olarak da adlandırılır.  Orta Çağ’da dolandırıcılar tarafından altın olarak çokça satıldı.

– Floroantimonik asit, sülfürik asitten on katrilyon kat daha asidiktir.  Dünyada bilinen en güçlü asittir.

Çeviri: İ. KAYA 

Kaynak: Doktorwissenschaft

YouTube Kanalımız

Tükenmez Kalem (Altın Yazar) hakkında 286 makale
Bilim sever, bilim yazarı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*