Genel Kültürde İnsan Psikolojisi 13
– Fırsat ortaya çıktığında kendimizi hemen kurban rolüne büründürmeyi seviyoruz, çünkü bu şekilde tüm dikkatleri üzerimize hızlıca çekiyoruz.
– İnsanların yaklaşık% 10’unda kişilik bozukluğu vardır.
– Ortalama bir kişi bir seferde en fazla 150 arkadaşa sahip olabilir. Daha fazlasını yapamayız.
– Herkesin tanınmak için bir dürtüsü vardır. Ancak bu herkeste farklı bir şekilde telaffuz edilir.
– Kötü bir ruh halindeyken gülümsemeyi dene. Psikologlar, sahte bir gülümsemenin bile ruh halimizi iyileştirebileceğini keşfettiler.
– Zihinsel ve fiziksel ağrı beynin aynı bölgelerini harekete geçirir. Sonuç olarak, beynimiz ağrıları ayırt edemediği için her iki ağrıyı da aynı şekilde işler.
– Gününüzün daha iyi geçmesini istiyorsanız, uyandığınızda gülümsemeli , alkışlamalı ve motive edici sözler demelisiniz. Bu size önümüzdeki gün için daha fazla güç verecektir.
Hayaller yaratıcılığınızı teşvik eder. Bu yüzden yaratıcılığınızı artırmanın iyi bir yolu da hayal kurmaktır.
– Birinin senden hoşlanıp hoşlanmadığını öğrenmek için ayna nöronları kullanabilirsin. Bir konuşma sırasında, kulağınızı kısaca tutun ve diğer kişinin de aynısını yapıp yapmadığını görün. Çünkü hoşlandığımız insanların jestlerini ve yüz ifadelerini yansıtmayı seviyoruz.
– Tekrarlayan rüyalar, hayatımızda çözülmemiş sorunlar olduğunun bir işareti olabilir.
– Önemli şeyleri önemsiz şeylerle birleştirdiğimizde daha iyi hatırlarız. Örneğin, evi kilitlediğinizden emin olmak istiyorsanız, her kilitlediğinizde kendinize “lekeli inek” deyin. Bu, durumu hatırlamanın en iyi bir yoludur.
– Birinin size iyilik yapma şansını artırmak istiyorsanız, genel olarak size bir iyilik yapıp yapamayacağını sorarak başlayın. Ardından gerçek talebinizi belirtin. Böylelikle doğrudan o kişiye zorunluk hissi vermemiş olursunuz. İkincisi ise çoğu insan ilk soruya zaten evet yanıtı verecek ve size bir iyilik yapmazsa bu durum kendisini suçlu hissetmesine neden olacaktır.
– Birinin güvenini kazanmanın çok etkili bir yolu, ona bir sır vermektir. Bu, o kişi sizin ona güvendiğinizi ve size daha çok güveneceğini bu şekilde fark edecek. Güven ilişkisi bu şekilde inşa edilir veya geliştirilir.
– Benlik saygısı düşük olan kişiler, özgüvenleri yüksek olanlardan daha fazla başkalarını küçük düşürürler.
Çeviri: İ. KAYA
Kaynak: Menschlichepsyche
Bir yanıt bırakın