Günün Kitap Önerisi: Sokrates Öncesi ve Sonrası

Günün Kitap Önerisi: Sokrates Öncesi ve Sonrası

Yazar: Francis Macdonald Cornford
Çevirmen: A. M. Celâl Şengör, Senem Onan
Günün Kitap Önerisi: Sokrates Öncesi ve Sonrası

Büyük İngiliz klasikçisi Francis Macdonald Cornford’un 1932 yılının Ağustos ayında Yunan felsefesi üzerine Cambridge Üniversitesi’nde verdiği dört konferans metninden oluşan bu minik kitap o kadar sevilmiş, o kadar çok okuyucu bulmuştur ki İngiltere’de bugüne kadar yirmi beş baskı yapmıştır.

Sokrates kimdi? Batı uygarlığı için kamil insan, bilge filozof modeli mi, yoksa Yunan düşüncesinin doğacı temellerinden ayrılarak mistisizm içinde kaybolmasına yol açan kişi mi? Verdiği dört konferansta Cornford Sokrates’in Eski Yunan ve tüm Avrupa uygarlığı içindeki emsalsiz yerinin nedenlerini büyük bir açıklıkla, basit bir dille ve kısa, okunması zevkli metinlerle anlatıyor..

Francis Macdonald Cornford (1874-1943) Cambridge Trinity College’da okudu ve 1902’den sonra burada antikçağ tarihi alanında öğretim üyeliği yaptı. 1937’de British Academy’ye üye kabul edildi.

Diğer önemli eserleri: Thucydides Mythistoricus (1907), From Religion to Philosophy: a study in the origins of Western speculation (1912).

İlk Baskı: 2015

Sayfa Sayısı: 104

Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

Tanıtımı Düzenleyen: Selim ÖZTEMEL

YouTube Kanalımız

Selim Öztemel (Platin Yazar) hakkında 1493 makale
Çılgın Fizikçiler ve Bilim İnsanları kurucusu, yazarı, YouTube kanalı editörü.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*