İlginç Hayvan Bilgileri
– Dünyanın en yaşlı hayvanı hangisidir?
Dünyadaki en yaşlı canlısı, dev Anoxycalyx joubini süngeridir. Bu hayvan organizması 10.000 yıl yaşayabilir. Soluk sarı ve beyazımsı bir süngerdir. Antarktik okyanus bölgelerinin tabanında bulunur ve iki metre yüksekliğe ulaşabilir.
– En zeki hayvan hangisidir?
Bilim adamları yunusların en zeki hayvanlar olduğunu öne sürüyorlar. Çünkü, yunuslar olumlu ve olumsuz duygular ve özgüven yaşayabiliyor. Ayrıca birbirlerine şefkat duyup, karmaşık görevleri çözebiliyorlar.
– Omurgalı hayvanlardan en uzun yaşama rekoru hangi hayvana aittir?
Araştırmacılar, nadir bulunan Grönland Köpekbalıklarının en uzun yaşama rekoruna sahip omurgalı hayvan olduğunu keşfettiler. 400 yaşından daha uzun yaşayabilirler. Ayrıca 150 yaşına kadar cinsel olgunluğa da ulaşmazlar.
– Kaç dinozor türü biliniyor?
Toplamda, yaklaşık 1400 dinozor türü bilinmektedir. Her yıl yaklaşık 15 yeni tür keşfediliyor. Dinozorları, tam olarak gösteren birkaç tüm iskelet bile bulundu.
Denizlerimizde aşırı şekilde balık avlanılıyor. Hesaplamalar ticari balıkçılığın en geç 2050 yılında artık mümkün olmayacağını gösteriyor. Bu nedenle, artan balık tüketimimizi yeniden gözden geçirmemiz önemlidir.
Balık yiyip et yemeyen, vejeteryan değildir. Et yemese de balık ve deniz ürünleri yiyenler pesetaryanlardandır. Canlılar arasında farklılıklar olsa da balıklar da korku, stres ve acı yaşarlar. Vejeteryanlar duyguları olduğu için hiçbir hayvanı yemezler. İşte vejetaryenler ve pesetaryenler arasındaki fark da budur.
Dünya çapında 20.000’den fazla arı türü vardır. Almanya’da yaklaşık 500 ila 600 arı türü yaşıyor. Bununla birlikte, dünya çapında yalnızca yaklaşık on bir arı türü bal üretmektedir. Bu bal arılarının sadece bir türü Almanya’da yaşıyor.
– Solucanlar nasıl çoğalır?
Bu Solucanlar hermafrodittir. Bu, hem erkek hem de dişi cinsiyet organlarına sahip oldukları anlamına gelir. Solucanın bir partner tarafından döllenmesi gerekir ve ardından her iki solucan da yumurta bırakabilir. Bu yumurtalar daha sonra bir mukoza zarına sarılır ve bir yuvaya konulur. Yaklaşık üç hafta sonra yumurtalar çatlar ve böylelikle yaşam döngüleri devam eder.
– Karıncalar ne kadar ağırlık taşıyabilir?
Bazı türler kendi vücut ağırlıklarının 30 ila 40 katını taşıyabilir. Bir deneyde, bir karınca 500 gramlık bir ağırlığı yani vücut ağırlığının 100 katını bile taşımayı başardı. Bu, 80 kg ağırlığındaki bir kişinin 8000 kg ağırlığı kaldırmasına eşittir.
– Neden uğur böceğinin vücudunda siyah noktalar vardır?
Uğur böceklerinin tüm yaşamları boyunca aynı sayıda noktaları vardır. Sayı iki ila 24 puan arasında değişir ve uğur böceği türüne bağlıdır. Uğur böceği, düşmanlarına zehirli olduklarını bildirmek için noktaları kullanır. Saldırıya uğradıklarında, toksik alkaloidler içeren vücut sıvıları salgılarlar.
Çeviri: İ. KAYA
Kaynak: Wissenaktuell
Bir yanıt bırakın