İlginç Sorular ve Cevapları 2
– Bazı insanlar neden kan görmeye dayanamaz ?
Bunun açıklaması insanoğlunun ilk günlerinde, ilkel atalarımızdan aldığımız genlerimizde bulunabilir. Kan fobisi olan kişilerde kan görmek onları sersemletebilir, rahatsız edebilir veya baygın hale getirebilir. Bu güçsüzlük, eskiden atalarımızın çok işine yarıyordu. Şöyle ki ; Yırtıcılar, avları hareket etmeyi bıraktıklarında kurbanlarına olan ilgilerini kaybettiklerinden, bayılma bu durumda av olmamak için mantıklıydı. Bayılma refleksi bugün bazı insanlarda hâlâ daha zayıf bir biçimde olsa, aktif genler sayesinde bulunmaktadır.
– Neden daha az çalışmalıyız?
Klasik sekiz saatlik çalışma günü sabah 8 ile 9 arasında başlar ve akşam 5 ile 6 arasında biter. Ancak araştırmalar, çalışanların kalitesinin ve üretkenliğinin, bunun yerine yalnızca altı saat çalışmalarına izin verildiğinde arttığını göstermektedir. Bunun nedeni, hala günü dört gözle bekleyebilmeleri ve hobileriyle daha fazla meşgul olabilmeleridir.
– Düşen bir asansörde zıplamak, kurtulmaya yardımcı olur mu?
Bir asansör düştüğünde, doğru zamanda zıplamak bile o yolcuyu kurtaramaz. Çünkü ; İnsan asansörde serbest düşüşte olur. Asansör on metre yükseklikten düşerse, yerden kalkmak için 50 km / s hızla zıplamamız gerekir. Ancak, zıplarken insanlar maalesef yalnızca 5 km / s hıza ulaşabilirler.
– Her gün aklımızdan kaç tane düşünce geçiyor?
Günde ortalama 60.000-70.000 düşünce aklımızdan geçer. Çoğu sadece geçici ve tesadüfi düşüncelerdir. Bununla birlikte, yalnızca% 3’ü olumlu, moral verici ve yaratıcı düşüncelerdir.
– Yabancı bir yerde gerçekten daha mı kötü uyuyoruz?
Evet, yabancı yerlerde daha az, derin uyuruz. Bunun nedeni, özellikle ilk gece, beynin yabancı ortamda daha tetikte kalmasıdır. Bu, bir tehdit olduğunda daha hızlı tepki vermemizi sağlar.
– En büyük iklim öldürücü yiyecekler hangileridir?
İklime en çok zarar veren tereyağıdır. Bir kilogram tereyağı üretmek için, öteki besinlerin 24 kilograma kadar eşdeğerinde CO2 salınmalıdır. En zararlı yiyecekler arasında ikinci sırada, bir kilogram sığır eti için 13 kilogram eşdeğerinde CO2 salınımı ile sığır eti gelmektedir.
– Neden kötü niyetten zevk alınır?
Bir araştırmaya göre, kötü niyetten zevk alan kişilerde beynin ödül merkezi harekete geçiyor. Bunun nedeni, toplumun aksiliklerde yüksek bir düzeye gelmesi, bu kişilerde psikolojik bir rahatlama sağlıyor. Ek olarak, belirli insanlara karşı kişisel nefret de kötü niyetli olmada rol oynayabiliyor.
Çeviri: İ. KAYA
Kaynak: Wissenaktuell
Bir yanıt bırakın