İlginç Sorular ve Cevapları 3

Genel Kültür Bilgileri 3

İlginç Sorular ve Cevapları 3

– Grip erkeklerde gerçekten o kadar ağır mı geçer?  

Gripten etkilenen erkeklerde öksürük ve burun akıntısı gibi semptomlara aşırı duyarlıdır.  Erkekler aslında gripten kadınlardan daha fazla acı çekerler. Çünkü; Kadınlık hormonu östrojen influenza virüslerine karşı daha iyi koruduğu ve böylece virüsler daha yavaş çoğalabildiği için, kadının bağışıklık sistemi daha savunmacı tepki verir.

– Avrupa’ya önce turuncu meyve mi yoksa turuncu renk mi geldi?  

Turuncu, Avrupa’da bir renk olarak bilinmezdi.  Doğal olarak meydana gelmediğinden ve insanlar tarafından da bilinmemesinden dolayı nadiren resimlerde ya da giysi rengi olarak gösterildi.  Turuncu meyvenin 15. yüzyılda Hindistan’dan Avrupa’ya taşınmasından sonra renk ortaya çıktı.  Yani önce meyve geldi.

İlginç Sorular ve Cevapları 3

– Yeni kıyafetleri giymeden önce yıkamalı mıyız?  

Giysilerin üretimi ve taşınması sırasında tekstil ürünleri kimyasallarla işlemden geçirilir.  Bu nedenle her şey ilk kez giyilmeden önce yıkanmalıdır.  Bu, dar giysiler ve iç çamaşırlarda özellikle önemlidir.  Ek olarak, yıkama alerjik reaksiyonları ve deri döküntülerini önleyebilir.

– Çil nasıl oluşur? 

Çiller güneş ışığı ile tetiklenir.  Aşırı melanin üretiminden kaynaklanır.  Melanin, gözlerimizin, saçlarımızın ve cildimizin renginden sorumludur.  Güneş ışığından çok fazla melanin üretiliyorsa, bu ciltte koyu lekeler kısacası çil şeklinde ortaya çıkar.

– Otomobil lastikleri neden siyahtır?  

Otomobil lastikleri siyahtır çünkü üretim sırasında bunlara karbon siyahı eklenir.  Karbon siyahı lastiğe doğru sertlik ve aşınma direnci sağladığından bu işlem oldukça gereklidir.  Ayrıca, açık renkli lastikler olsaydı bile kullanışlı olmayacaktı, çünkü yol kirleri onları hızla çirkin görünümlü bir hale getirecekti.

– Yaşlılıkta tad duyumuzu kaybeder miyiz ?  

Evet, yaşla birlikte dilimizdeki tat tomurcuklarının sayısı azalır.  Tad reseptörlerinde de değişiklikler olur.  Dolayısıyla, yaşlılıkta tatlı, ekşi, acı veya tuzlu tatların daha güçlü algılanması için daha yoğun bir tadın olması gereklidir.

Çeviri: İ. KAYA 

Kaynak: Wissenaktuell

YouTube Kanalımız

Tükenmez Kalem (Altın Yazar) hakkında 286 makale
Bilim sever, bilim yazarı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*