Ofis Göz Sendromu Nedir?

Ofis Göz Sendromu Nedir?

Tahriş olmuş, kazarmış ve kuru gözler ile tanımlanan “ofis göz sendromu”, ev ve ofis ortamlarında giderek artan bir sorun. Uzun süre ekrana yakın bir mesafeden odaklanan kişilerde, gözün yorulmasından dolayı yaşanır. Bu yorulmadan dolayı bazı kişiler baş ağrısı çeker hatta görmekte sorun yaşar. Ayrıca bilgisayar başında uzun süre vakit geçirdikten sonra uzağı bulanık görürler. Ayrıca ekrana bakıldığında göz kapakların frekansı otomatik şekilde düşer. Bundan dolayıda göz, göz yaşı ile yeterince nemlendirilemez.

Bu olumsuz durumlara çare var. Örneğin göz yaşı sıvısını iyileştirmek için belli aralıklar ile sağ ve sol gözlerin kırpılması. Esnemek de gözü nemlendireceğinden dolayı esnemek de işe yarar. Ayrıca bulunduğunuz ortamı gün ışığı ile bolca aydınlatma faydalı olabilir.

Klima ve ısıtma sistemleri havayı kuruluğundan dolayı temiz hava nemi yeniden artıracağı için arada odayı da havalandırmak iyi gelebilir.

Uzmanlar, bilgisayar başındayken ara ara uzağa bakılmasını da öneriyorlar. Geçirilen her 20 dakikada bir 15 metrelik bir mesafeye bakılması işe yarayabilir. Bilim insanları göz kuruluğu için damla da kullanılabilineceğini belirtiyorlar fakat öncelikle kuruluğun nedenin öğrenilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Yazan: Selim ÖZTEMEL

Kaynak*

YouTube Kanalımız

Selim Öztemel (Platin Yazar) hakkında 1401 makale
Çılgın Fizikçiler ve Bilim İnsanları kurucusu, yazarı, YouTube kanalı editörü.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*