Stonehenge Uzaydan mı Geldi?

Stonehenge Uzaydan mı Geldi?

Stonehenge Wikipedik bilgi verecek olursak; İngiltere’nin Wiltshire kenti Salisbury Düzlüğü’nde bulunan, Amesbury’nin 3 km batısında yer alan tarih öncesi bir anıt.Sonsuz gibi gözüken bir düzlüğün ortasında karşınıza çıkan devasa yapılar yıllardır gizemlerini korumak bir yana gizemlerine gizem katıyor.İnsan oğlunun eserimi yoksa bir uzaylı eli değmiş olabilir mi?

Stonehenge tahmini M.Ö. 3000 ile 5000  yılları arasında  yapıldığı düşünülen  inanılmaz bir mimari.Özellikle son yıllarda bir şifa merkezi olduğu düşünülen yapının, birçok büyük taşın dairesel şekilde yer aldığı Stonehenge’in bulunduğu alanın orijinal toprağında ilginçtir ki taş bulunmuyor. Yapılan son araştırmalara göre Stonehenge’i oluşturan mavi taşlar (dairesel alanın dışında bulunan büyük taşlar), bulunduğu alana yaklaşık 250 kilometre mesafede olan Güney Galler’den getirilmiştir. Dairesel alanın ortasında yer alan ve dıştakilere göre daha küçük olan taşların ise yaklaşık 30-40 kilometre uzaklıktaki taşlarla benzer özellikte olduğu ortaya çıktı.

Fakat halen bu taşların bulunduğu yere nasıl geldikleri bir muamma…Taşların sahip oldukları bir titreşim olduğu ve yaydıkları frekansların incelenmesi gerektiği son yapılan araştırmalarda gösterilmiştir.Mavi renkli taşlara olan merak her geçen gün alan hakkında daha çok araştırma yapılmasına sebep olmaktadır.Son yapılan çalışmalar bu alanların bir anda yapılan değilde zamanla eklenerek yapıldığı kanısı uyarmaktadır.

9 Mayıs’ta Journal of Archaeological Science adlı hakemli bilimsel dergide yayımlanan çalışmada çukurlardan bazılarının insan eliyle yapıldığı da vurgulandı.

Birmingham Üniversitesi‘nden arkeolog Paul Garwood, keşfin tarihteki tek bir anı yansıtmadığını ve yaklaşık bin yıllık bir süreci gösterdiğini vurguladı.

Stonehenge ve Avebury Dünya Mirası Alanı’nda çalışan arkeolog Dr.Nick Snashall, bölgedeki en eski insan faaliyetlerine dair kanıtlardan bazılarını ortaya çıkardıklarını belirtti:9 Mayıs’ta Journal of Archaeological Science adlı hakemli bilimsel dergide yayımlanan çalışmada çukurlardan bazılarının insan eliyle yapıldığı da vurgulandı.

Kuzeybatı Avrupa’da bilinen en büyük Erken Mezolitik çukurun keşfi, ilk taşların dikilmesinden binlerce yıl önce buranın avcı-toplayıcı topluluklar için özel bir yer olduğunu gösteriyor.

Özellikle Stonehenge civarında bulunan iskeletlerde görülen bazı tedavi edildiğine ait kanıtlar bölgenin bir şifa merkezi olarak kullanıldığı kanısını güçlendirmektedir.

Birmingham Üniversitesi‘nden arkeolog Paul Garwood, keşfin tarihteki tek bir anı yansıtmadığını ve yaklaşık bin yıllık bir süreci gösterdiğini vurguladı.

Sonuç olarak Stonehenge daha uzun yıllar bilim dünyasının ilgisini çekmeye devam edecek  bir muamma.ister insan eliyle yapılmış olduğu düşünülsün ister dünya ıdışı varlıkların dokunuşu…Stonehenge her zaman ilgi ve gizem kaynağı olarak  devam edecek..

Yazar: Derya GİZLENCİ

Kaynak*

YouTube Kanalımız

Derya Gizlenci hakkında 8 makale
Bilime inanan araştırmayı seven bir öğretmen

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*