Yapay Zekanın Eğitimdeki Dezavantajları

Yapay Zekanın Eğitimdeki Dezavantajları

Son aylarda kullanımı giderek artan yapay zeka arayüzleri amacı dışına çıkarak eğitimi kötü etkilediğine dair araştırmalar yayınlandı. Araştırmalara göre, öğrenciler verilen ev ödevlerin, tezlerini ve hatta sınavlarını dahi yapay zeka arayüz sistemlerine yaptırarak derslerde başarı sağlıyorlar. Eğitimciler bu durumun acilen gündeme gelmesi gerektiğini savunuyorlar.

Yapay Zekanın Eğitimdeki Dezavantajları

Brett Vogelsinger, “Konuşmamız gerekiyor,” dedi. Bir öğrenci az önce bir deneme hakkında geri bildirim istemişti. Bir paragraf öne çıktı. Doylestown, PA’da dokuzuncu sınıf İngilizce öğretmeni olan Vogelsinger, öğrencinin parçayı kendisinin yazmadığını fark etti. Parçayı yazmak için ChatGPT kullanmıştı.

OpenAI şirketi tarafından geçen yıl ücretsiz olarak kullanıma sunulan yapay zeka aracı, basit istemlere yanıt verebilir, denemeler ve hikayeler üretebilir ayrıca kod da yazabilir.

Bir hafta içinde bir milyondan fazla kullanıcısı oldu. 2023’ün başlarında Microsoft, OpenAI’ye 10 milyar dolar yatırım yapmayı planladı ve OpenAI’nin değeri, 2021’dekinin iki katından fazla, 29 milyar dolar olarak belirlendi.

Diğer teknoloji şirketlerinin rakip araçları ortaya çıkarmak için yarışıyor olmasına şaşmamalı. Eski OpenAI çalışanları tarafından kurulan bir yapay zeka şirketi olan Anthropic, Claude adlı yeni bir sohbet robotunu test ediyor. Google, şubat ayı başlarında Bard’ı başlattı ve Çinli arama şirketi Baidu, mart ayında Ernie Bot’u piyasaya sürdü.

Birçok kişi ChatGPT’yi meraktan veya eğlence için kullanıyor. Bir orta çağ bildirisi tarzında ödev yapmamak için aptalca bir bahane bulmasını istedim. Bir saniyeden daha kısa sürede bana şunu teklif etti: “Dinle! Hizmetçin, benim tüy kalemimi ve parşömenimi çalan, beni ödevimi tamamlayamaz hale getiren yaramaz bir cüce cin sürüsü tarafından kuşatılmıştı”.

Ancak öğrenciler kopya çekmek için de kullanabilirler. ChatGPT, eğitimi kesintiye uğratmaya hazır olan yeni bir yapay zeka dalgasının başlangıcını işaret ediyor.

Stanford Üniversitesi’nin öğrenciler tarafından yönetilen gazetesi üniversitedeki öğrencilere anket yaptığında, yüzde 17’si 2022’nin sonundaki ödevlerde veya sınavlarda ChatGPT’yi kullandıklarını söyledi. Şimdilik, bu öğrenciler ve diğerleri muhtemelen bundan paçayı sıyırıyorlar. Bunun nedeni, ChatGPT’nin genellikle mükemmel bir iş çıkarmasıdır.

Vogelsinger, “Birçok ortaokul çocuğundan daha iyi performans gösterebilir” diyor. Öğrencisinin bunu kullandığını bilmiyor olabilir, tek bir şey dışında: “İstemi kopyalayıp yapıştırdı.”

Deneme hala devam eden bir çalışmaydı, bu yüzden Vogelsinger bunu kopya olarak görmedi. Bunun yerine bir fırsat gördü. Artık öğrenci ve yapay zeka birlikte çalışıyor. ChatGPT, öğrencinin yazma ve araştırma becerilerinde yardımcı oluyordu.

Vogelsinger, “Biz renk kodlaması yapıyoruz” diyor. Öğrencinin yazdığı kısımlar yeşil renktedir. ChatGPT’den alınan parçalar mavi renktedir. Vogelsinger, öğrencinin AI’dan genişletmek için birkaç cümle seçip seçmesine yardımcı oluyor ve diğer öğrencilerin de araçla işbirliği yapmasına izin veriyor. Çoğu, düzenli olarak ona dönmüyor ancak birkaç çocuk bundan gerçekten hoşlanıyor. Vogelsinger, aracın fikirlerine odaklanmalarına ve başlamalarına yardımcı olduğunu düşünüyor.

Bu hikayenin mutlu bir sonu vardı. Ancak birçok okul ve üniversitede eğitimciler, ChatGPT ve diğer yapay zeka araçlarının nasıl kullanılacağı konusunda mücadele ediyor.

Ocak ayının başlarında, New York City devlet okulları, ChatGPT’yi cihazlarında ve ağlarında yasakladı. Eğitimciler, ona yönelen öğrencilerin eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini öğrenemeyeceklerinden endişe ediyorlardı. Ayrıca, aracın yanıtlarının doğru veya güvenli olmayabileceği konusunda da endişeliydiler. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ve dünyadaki diğer birçok okul sistemi benzer yasaklar getirdi.

Stanford Daily’ye göre Stanford’da bilgisayar bilimi öğreten Keith Schwarz, öğrencilerin ChatGPT’yi kullanamaması için “kalem-kağıt sınavlarına geri döndüğünü” söyledi .

Yine de ChatGPT ve benzeri, her yerdeki öğrenciler için harika bir hizmet olabilir. Matematik için hesap makineleri veya gerçekler için Google gibi, yapay zeka da genellikle zaman ve çaba gerektiren yazıları çok daha hızlı hale getirebilir. Bu araçlarla herkes iyi biçimlendirilmiş cümleler ve paragraflar oluşturabilir. Bu, öğretme ve öğrenme şeklimizi nasıl değiştirebilir?

Kim Ne Dedi?

İstendiğinde ChatGPT, şaşırtıcı bir şekilde bir öğrencininkine benzeyen yanıtlar oluşturabilir. Science News Learning eğitim programımızın tüm katılımcıları olan ülkenin dört bir yanından ortaokul ve lise öğrencilerinden bazı temel bilim sorularını en fazla iki cümleyle yanıtlamalarını istedi. Hikayedeki örnekler, öğrencilerin aynı sınıf düzeyinde soruyu yanıtlamaları istendiğinde ChatGPT’nin nasıl yanıt verdiğiyle karşılaştırır.

Yapay Zekanın Eğitimdeki Dezavantajları

Sera gazlarının Dünya üzerindeki etkisi nedir?

Agnes B. | 11. Sınıf, Harbour City Uluslararası Okulu, Minn.

Sera gazları, ısının atmosferden dağılmasını etkili bir şekilde yakalayarak troposferde Dünya’nın yakınında kalan ısı miktarını artırır.

ChatGPT

Sera gazları ısıyı Dünya’nın atmosferinde hapsederek gezegenin ısınmasına ve iklim değişikliğine ve bunun deniz seviyesinin yükselmesi, daha sık aşırı hava olayları ve ekosistemlerdeki değişimler gibi bağlantılı etkilerine yol açar.

ChatGPT’nin iyi, kötü ve tuhaf yönleri

ChatGPT, kullanıcılarını büyüledi. California’da bir lise ikinci sınıf öğrencisi olan Avani Rao, “Bir robotun olabileceğini düşündüğümden çok daha gerçekçi” diyor. Robotu ev ödevi yapmak için kullanmadı. Ama eğlenmek için ondan yaratıcı veya aptalca şeyler söylemesini istedi. Örneğin, kötü bir kötü adamın sesiyle toplamayı açıklamasını istedi.

Ne kadar iyi performans gösterdiği göz önüne alındığında, ChatGPT’nin öğrenciler ve ikinci bir dilde çalışan veya cümle kurmakta zorluk çeken diğer kişiler için eşit şartlar sağlayabileceği pek çok yol vardır. ChatGPT yeni, orijinal materyal oluşturduğundan, metni teknik olarak intihal değildir.

Öğrenciler, ChatGPT’yi yazma ve dil bilgisini geliştirmeye yardımcı olması veya hatta zorlayıcı buldukları konuları açıklamaları için bir koç gibi kullanabilirler. ChatGPT’nin fen dersinden bir kavramı net bir şekilde özetlemiş olmasından heyecan duyan bir öğrencisinin kendisine gelmesini sağlayan Vogelsinger, “Sana gerçekten yardımcı olacak,” diyor.

Eğitimciler, ChatGPT’yi ders planları, etkinlikler veya değerlendirmeler oluşturmaya yardımcı olması için kullanabilirler – hatta belki de belirli öğrencilerin ihtiyaçlarına veya hedeflerine göre kişiselleştirilebilirler.

Atina’daki Georgia Üniversitesi’nde bilim eğitimi uzmanı olan Xiaoming Zhai, akademik bir makale yazıp yazamayacağını görmek için ChatGPT’yi test etti . Bilgiyi özetlemenin ve aracı kullanarak iyi bir yazı yazmanın ne kadar kolay olduğundan etkilenmişti. “Gerçekten harika” diyor.

Yapay Zekanın Eğitimdeki Dezavantajları

Bütün bunlar kulağa harika geliyor ama gerçekten büyük problemler var. En endişe verici olanı, ChatGPT ve diğer benzer araçlar genellikle işleri çok yanlış anlayabilir. Veritabanlarından gerçekleri çekmezler. Bunun yerine, kulağa doğal gelen yeni bir metin oluşturmak üzere eğitilirler. Dili anlamadan yeniden karıştırırlar, bu da bariz hatalara yol açabilir.

CNET haber sitesi, bu yılın başlarında yapay zekayı kullanarak çoğu hatalarla dolu düzinelerce makale ürettiği için eleştiri yağmuruna tutuldu. Bard sohbet robotu için erken bir reklamda, James Webb Uzay Teleskobu hakkında gerçeklere dayalı bir hata yaptı ve yanlış bir şekilde bir ötegezegenin ilk fotoğrafını çektiğini iddia etti. Ve ChatGPT, Twitter’da yayınlanan bir sohbette en hızlı deniz memelisinin alaca şahin olduğunu söyledi. Şahin elbette bir kuştur ve okyanusta yaşamaz.

Colorado Boulder Üniversitesi’nde teknoloji etiği uzmanı olan Casey Fiesler, ChatGPT’nin “kesinlikle yanlış olduğunu” söylüyor. “Hatalar ve kötü bilgiler var.” ChatGPT’nin tuzakları hakkında birden fazla TikTok videosu hazırladı.

ChatGPT’nin eğitim verilerinin çoğu Eylül 2021’den önce gelir ve bilgileri için kaynak sağlamaz. Kaynak sorulursa, onları uydurur, Fiesler bir videoda açıkladı . Aracı bir asistan olarak gören Zhai, tamamen aynı şeyi keşfetti. ChatGPT’den alıntı istediğinde, ona doğru görünen kaynaklar verdi. Ama gerçekte yoktular.

Biyoçeşitlilik Kavramını Tanımlayınız.

Dante A. | 10. Sınıf, Clark Magnet Lisesi, Kaliforniya.

Biyoçeşitlilik, belirli bir bölgede veya bir bütün olarak gezegende var olan canlı türlerinin ve ekosistemlerin çeşitliliğini ifade eder. Doğal dünyayı oluşturan farklı genleri, türleri ve ekosistemleri ve bunlar arasındaki ilişkileri kapsar.

ChatGPT

Biyoçeşitlilik, Dünya’da yaşayan canlı organizmaların çeşitliliğini ve oluşturdukları ekosistemleri ifade eder. Türlerin, genlerin ve ekosistemlerin çeşitliliğini içerir ve gezegenimizdeki doğanın dengesini korumak ve yaşamı sürdürmek için önemlidir.

ChatGPT Nasıl Çalışır?

Nasıl çalıştığını biliyorsanız, ChatGPT’nin hataları anlamlıdır. “Mantıklı değil. Fikirleri yok. Düşünceleri yok,” diye açıklıyor Seattle’daki Washington Üniversitesi’nden hesaplamalı bir dilbilimci olan Emily M. Bender.

ChatGPT, en az iki tür makine öğrenimi kullanılarak geliştirilmiştir. Birincil tür, yapay sinir ağına dayalı büyük bir dil modelidir. Beyindeki nöronların nasıl etkileştiğinden gevşek bir şekilde esinlenen bu bilgi işlem mimarisi, büyük miktarda veride istatistiksel modeller bulur.

Bir dil modeli, büyük miktarda metni çalkalayarak bir cümlede veya ifadede hangi kelimelerin geleceğini tahmin etmeyi öğrenir. Kelimeleri ve cümleleri birbirleriyle olan ilişkilerini temsil eden çok boyutlu bir haritaya yerleştirir. Fıstık ezmesi ve jöle gibi bir araya gelme eğiliminde olan kelimeler, bu haritada birbirine daha yakın hale gelir.

Yapay Zekanın Eğitimdeki Dezavantajları

Bir yapay sinir ağının boyutu parametrelerle ölçülür. Model öğrendikçe bu dahili değerler ince ayar yapılır. 2020’de OpenAI, GPT-3’ü yayınladı. O zamanlar, 175 milyar parametre içeren şimdiye kadarki en büyük dil modeliydi. İnternetten alınan metinlerin yanı sıra sayısallaştırılmış kitaplar ve akademik dergiler üzerinde eğitim görmüştür. AI araçları geliştiren bir şirket olan Hugging Face’de Montreal merkezli bir araştırmacı olan Sasha Luccioni, eğitim metninin aynı zamanda diyalogların, denemelerin, sınavların ve daha fazlasının metinlerini içerdiğini söylüyor.

OpenAI, GPT-3.5’i oluşturmak için GPT-3’ü geliştirdi. 2022’nin başlarında şirket, InstructGPT adlı GPT-3.5’in ince ayarlı bir sürümünü yayınladı. OpenAI bu kez yeni bir makine öğrenimi türü ekledi. İnsan geri bildirimi ile pekiştirmeli öğrenme olarak adlandırılan, insanları eğitim sürecinin içine sokar. Bu çalışanlar yapay zekanın çıktısını kontrol eder. İnsanların beğendiği yanıtlar ödüllendirilir. İnsan geri bildirimi ayrıca incitici, önyargılı veya uygunsuz yanıtları azaltmaya yardımcı olabilir. Bu ince ayarlı dil modeli, ücretsiz olarak kullanılabilen ChatGPT’yi destekler. Mart ayı itibarıyla ödeme yapan kullanıcılar, daha büyük bir dil modeli olan GPT-4 tarafından desteklenen yanıtlar alıyor.

ChatGPT’nin geliştirilmesi sırasında OpenAI, modele ekstra güvenlik kuralları ekledi. Belirli hassas istemleri yanıtlamayı veya zararlı bilgiler sağlamayı reddedecektir. Ancak bu adım başka bir konuyu gündeme getiriyor: Ne hakkında konuşulmasına izin verilip verilmediği de dahil olmak üzere bota kimin değerleri programlanıyor?

OpenAI, ChatGPT’yi nasıl geliştirdiği ve eğittiği hakkında kesin ayrıntılar sunmuyor. Şirket kodunu veya eğitim verilerini yayınlamadı. Bu, Luccioni’yi hayal kırıklığına uğratıyor çünkü bu, aracın daha geniş AI topluluğunun bakış açılarından yararlanamayacağı anlamına geliyor. “Nasıl daha iyi hale getirebileceğimi anlamak için nasıl çalıştığını bilmek istiyorum” diyor.

Yapay Zekanın Eğitimdeki Dezavantajları

Bu hikaye hakkında yorum yapması istendiğinde OpenAI, isimsiz bir sözcüden bir açıklama yaptı. Açıklamada, “ChatGPT’yi, yetenekli, güvenli AI sistemleri geliştirmenin ve devreye almanın kritik bir parçası olduğuna inandığımız gerçek dünya kullanımından öğrenmek için bir araştırma ön izlemesi olarak kullanıma sunduk” denildi. “Geri bildirimleri ve öğrenilen dersleri sürekli olarak dahil ediyoruz.” Gerçekten de bazı deneyciler, güvenlik kurallarına rağmen botun önyargılı veya uygunsuz şeyler söylemesini sağladı. OpenAI, bu sorunlar ortaya çıktıkça aracı yamalıyor.

ChatGPT bitmiş bir ürün değildir. OpenAI, gerçek dünyadan verilere ihtiyaç duyar. Onu kullanan insanlar kobaylardır. Bender Notları: “OpenAI için ücretsiz çalışıyorsunuz.”

Kara delikler nedir ve nerede bulunurlar?

Althea C. | 11. Sınıf, Waimea Lisesi, Hawaii

Kara delik, uzayda yerçekiminin o kadar güçlü olduğu ve hiçbir şeyin, ışığın bile dışarı çıkamadığı bir yerdir.

ChatGPT

Karadelikler, yerçekiminin ışığın bile kaçamayacağı kadar güçlü olduğu uzayda son derece yoğun bölgelerdir ve evrenin her yerinde bulunurlar.

ChatGPT’nin akademik performansı

Akademik bir ortamda ChatGPT ne kadar iyidir? Northwestern Üniversitesi’nin Chicago’daki Feinberg Tıp Okulu’nda doktor ve tıp araştırmacısı olan Catherine Gao, aracı teste tabi tutan araştırma ekibinin bir parçası.

Gao ve meslektaşları tıp dergilerindeki araştırma makalelerinden 50 gerçek özet topladılar ve ardından makalelerin başlıklarını ve dergi adlarını sağladıktan sonra ChatGPT’den 50 sahte özet oluşturmasını istediler. Ekip, bu tür araştırma makalelerini okumaya ve yazmaya aşina olan kişilere hangilerinin hangisi olduğunu belirlemelerini istedi .

Gao, “Oluşturulan özetlerin ne kadar gerçekçi ve ikna edici olduğuna şaşırdım” diyor. Eleştirmenler, yapay zeka tarafından oluşturulan özetlerin kabaca üçte birini insan tarafından oluşturulmuş olarak yanlış anladılar.

Başka bir çalışmada Will Yeadon ve meslektaşları, AI araçlarının bir üniversite sınavını geçip geçemeyeceğini test etti . İngiltere’deki Durham Üniversitesi’nde fizik hocası olan Yeadon, verdiği bir dersten bir sınav seçti. Test, öğrencilerden fizik ve tarihi hakkında beş kısa makale yazmalarını ister. Öğrencilerin ortalama yüzde 71’lik bir puanı var ve bunun Amerika Birleşik Devletleri’ndeki A’ya eşdeğer olduğunu söylüyor.

Yapay Zekanın Eğitimdeki Dezavantajları

Yeadon, ChatGPT’nin yakın kuzeni davinci-003 aracını kullandı. 10 takım sınav cevabı üretti. Sonra Yeadon ve diğer dört öğretmen cevapları tipik standartlarını kullanarak derecelendirdiler. AI ayrıca ortalama yüzde 71 puan aldı. Ancak insan öğrencilerin aksine, ne çok düşük ne de çok yüksek notları vardı. Sürekli olarak iyi yazdı, ancak mükemmel değil. Yeadon, yazmada düzenli olarak kötü notlar alan öğrenciler için “sizden daha iyi bir makale yazacağını” söylüyor.

Bu not verenler, yapay zeka çalışmalarına baktıklarını biliyorlardı. Bir takip çalışmasında Yeadon, not verenlere kimin kimin olduğunu söylememek için yapay zeka ve öğrencilerin çalışmalarını kullanmayı planlıyor.

Isı nedir?

Kıymetli A. | 6. Sınıf, Canyon Day Ortaokulu, Arizona.

Isı, kinetik enerjinin bir ortamdan veya nesneden diğerine veya bir enerji kaynağından bir ortama veya nesneye radyasyon, iletim ve konveksiyon yoluyla aktarılmasıdır.

ChatGPT

Isı, nesneleri daha sıcak yapan bir enerji türüdür. Bir şey yakılarak veya elektrik yoluyla üretilebilir.

Hile olup olmadığını kontrol etmek için araçlar

ChatGPT’nin bir şey yazıp yazmadığı net olmadığında, diğer AI araçları yardımcı olabilir. Bu araçlar genellikle yapay zeka tarafından oluşturulan metin ve bazen de insan tarafından oluşturulan metin üzerinde eğitim görür. Metnin bir yapay zeka tarafından oluşturulma olasılığının ne kadar yüksek olduğunu size söyleyebilirler. Mevcut araçların çoğu eski dil modellerinde eğitildi, ancak geliştiriciler yeni ve geliştirilmiş araçları ortaya çıkarmak için hızla çalışıyorlar.

Yapay Zekanın Eğitimdeki Dezavantajları

Originality.ai adlı bir şirket, GPT-3’te eğitilmiş bir araca erişim satıyor. Kurucu Jon Gillham, GPT-3’e dayalı modellerden oluşan 10.000 metin örneğinden oluşan bir testte, aracın bunların yüzde 94’ünü doğru bir şekilde yapay zeka tarafından oluşturulmuş olarak etiketlediğini söylüyor. ChatGPT çıktığında, ekibi 20 örnekten oluşan daha küçük bir set test etti. Her biri yalnızca 500 kelime uzunluğunda olan bunlar, ChatGPT ve GPT-3 ile GPT-3.5’e dayalı diğer modeller tarafından oluşturulmuştur. Gillham, aracın yüzde 97’sini doğru bir şekilde yapay zeka tarafından oluşturulmuş olarak tanımladığını söylüyor.

Ocak 2023’ün sonlarında OpenAI, yapay zeka yazısını tespit etmek için kendi ücretsiz aracını piyasaya sürdü ve aracın “tamamen güvenilir olmadığı” konusunda uyarıda bulundu. Şirket, yapay zeka metnine, çıktıyı makine tarafından oluşturulmuş olarak etiketleyen ancak nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılar vermeyen filigranlar eklemek için çalışıyor. Gillham olası bir yaklaşımı açıklıyor: Yapay zeka, metin oluşturduğunda, her konum için pek çok farklı olası kelimeyi sıralıyor. Geliştiricileri, çıktısında belirli noktalarda birinci yerine her zaman üçüncü sırada yer alan kelimeyi seçmesini söylerse, bu kelimelerin bir parmak izi görevi görebileceğini söylüyor.

AI yazma araçları geliştikçe, onları koklayan araçların da gelişmesi gerekecek. Sonunda, bir tür filigran, gerçek yazarlığı çözmenin tek yolu olabilir.

DNA nedir ve nasıl organize edilir?

Luka M. | 8. Sınıf, Doğu York Ortaokulu, Pa.

DNA veya deoksiribonükleik asit, yaşadığı organizmanın genetiği için talimatlar içeren canlıların hücrelerinin içinde tutulur.

ChatGPT

DNA, hücrelerimize ne yapacaklarını söyleyen bir dizi talimat gibidir. Bir hücredeki tüm DNA’yı içeren, kromozom adı verilen yapılar halinde düzenlenmiştir.

ChatGPT ve yazmanın geleceği

Hiç şüphe yok ki yakında bilgisayarların bizim yerimize yazabileceği bir dünyaya uyum sağlamak zorunda kalacağız. Ancak eğitimciler bu tür ayarlamaları daha önce yaptılar. Lise öğrencisi Rao’nun işaret ettiği gibi, Google bir zamanlar gerçekleri anında aramayı mümkün kıldığı için eğitim için bir tehdit olarak görülüyordu. Öğretmenler, büyük ölçüde ezberlemeye bağlı olmayan öğretim ve test materyalleri geliştirerek uyum sağladılar.

Artık AI makaleler ve hikayeler oluşturabildiğine göre, öğretmenler bir kez daha nasıl öğrettiklerini ve test ettiklerini yeniden düşünmek zorunda kalabilir. Rao şöyle diyor: “Neyin hile olduğu ve neyin olmadığı konusundaki bakış açımızı değiştirmemiz gerekebilir.”

Bazı öğretmenler, teknolojiye erişimi sınırlayarak öğrencilerin yapay zeka kullanmasını engelleyecektir. Vogelsinger, şu anda öğretmenlerin düzenli olarak öğrencilerden evde yanıtlar veya makaleler yazmalarını istediğini söylüyor. “Bence bu atamalar değişmek zorunda kalacak” diyor. Ancak bunun çocukların daha az yazı yazdığı anlamına gelmediğini umuyor.

Yapay Zekanın Eğitimdeki Dezavantajları

Zhai, öğrencilere yapay zekanın yardımı olmadan yazmayı öğretmenin önemini koruyacağını kabul ediyor. Bunun nedeni, “bir öğrencinin düşünmesini gerçekten önemsiyoruz” diye vurguluyor. Ve yazmak, düşünmeyi göstermenin harika bir yoludur. ChatGPT, bir öğrencinin düşüncelerini düzenlemesine yardımcı olabilse de, onlar için düşünemeyeceğini söylüyor.

Zhai, çocukların hesap makineleri olmasına rağmen (bunlar genellikle evden asla yanlarında olmadan çıkmadıkları telefonlarda bulunur) temel matematiği öğrendiklerini kabul ediyor. Öğrenciler temel matematiği öğrendikten sonra, daha karmaşık problemlerde yardım için bir hesap makinesine güvenebilirler.

Aynı şekilde, öğrenciler düşüncelerini oluşturmayı öğrendikten sonra, bir makale veya hikaye hazırlama konusunda yardım almak için ChatGPT gibi bir araca başvurabilirler. Vogelsinger, yazma derslerinin öğrencilerin yapay zeka içeriğini tazelediği kurgu derslerine dönüşmesini beklemiyor. Bunun yerine, öğrencilerin ön yazma veya beyin fırtınası yaptığını, ardından bir taslağın bölümlerini oluşturmak için yapay zekayı kullandığını ve oradan revize etmek ve iyileştirmek için ileri geri çalıştığını hayal ediyor.

Öğretimini başka bir yeni teknolojiye uyarlamak zorunda kalma ihtimalinden bunalmış olsa da, öğrencileriyle yeni teknolojide nasıl gezineceğini bulmaktan “eğlendiğini” söylüyor.

Rao, AI’nın insanlar tarafından üretilen hikayeleri ve diğer metinleri asla değiştirdiğini görmüyor. Neden? “Bu tür şeylerin var olmasının nedeni, yalnızca onu okumak istememiz değil, aynı zamanda yazmak istememizdir” diyor. İnsanlar her zaman seslerini duyurmak isteyeceklerdir.

Yazan: İlknur YEŞİLYURT

Alıntılar

CA Gao ve ark. ChatGPT tarafından oluşturulan bilimsel özetleri, bir yapay zeka çıktı algılayıcısı, intihal algılayıcısı ve kör edilmiş insan hakemler kullanarak orijinal özetlerle karşılaştırma . 27 Aralık 2022’de çevrimiçi olarak yayınlanan ön baskı. doi: 10.1101/2022.12.23.521610.

​​W. Yeadon ve ark. Yaklaşan Yapay Zeka Devriminde Kısa Biçimli Fiziğin Ölümü . Ön baskı Aralık 2022’de çevrimiçi olarak yayınlandı. doi: 10.48550/arXiv.2212.11661.

Kaynak*

The Death of the Short-Form Physics Essay in the Coming AI Revolution

Comparing scientific abstracts generated by ChatGPT to original abstracts using an artificial intelligence output detector, plagiarism detector, and blinded human reviewers

Tiktok*

Tiktok**

ChatGPT User Experience: Implications for Education, 27.12.2022, SSRN

Science News in High Schools is now Science News Learning, Society for Science

NYC education department blocks ChatGPT on school devices, networks, 04.01.2023, chalk beat

Kaynak**

Kaynak***

YouTube Kanalımız

İlknur Yeşilyurt hakkında 162 makale
Biyoteknolog ve Moleküler biyolog. Astronomi, yeşil enerji, genetik, nanoteknoloji, biyosensörler ve biyoçözünürlük/biyouyumluluk konularına meraklı. Bilim ve kitap tutkunu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*