Yazarımız Sude Manav’ın Kitap Önerileri

Yazarımız Sude Manav’ın Kitap Önerileri

Merhaba sevgili okurlarımız. Bu serimizde yazarlarımız sizlere kendi seçtikleri 10 kitabı önericek. İşte yazarımız Sude Manav‘ın seçtiği 10 kitap. Şimdiden sizlere keyifli okumalar dileriz. 

Yazarımız Sude Manav’ın Kitap Önerileri
1- Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı, Carl Sagan

Bilimin tanımı ve metodolojisi hakkında yeterince bilgiye sahip olan bu kitap başlıklarına baktığımızda bile ilgi çekici durmaktadır. Bilimin, toplumları nasıl şekillendirip ileriye taşıdığını güzel akıcı bir dil ve örneklerle anlatmıştır. Bilimin dünyayı daha fazla aydınlığa nasıl ulaştırabileceği ile ilgili görüşlerini ve eleştirilerini de paylaşmaktadır.

2- Kütleçekim, A.ZEE

Adından da anlaşılabileceği üzere “Ağır Bir Konu Üzerine Kısa Bir Gezinti”

Kütleçekim nedir, evreni yöneten diğer kuvvetler gibi popüler konuları ele alır ve sade bir bilim diline sahiptir. Ancak okuyucunun temel fizik bilgisine olması gerekir. Basit denklemleri, denklemler arası ilişkileri bilinmesi gerekir. Bunları bildikten sonra kitap, okuyucu için anlamlı bir hale gelmiş olucaktır.

3- Başlangıçta Hidrojen Vardı, Hoimar von Ditfurth

Big Bang’den ve evrenin genişleme teorisinden detaylı bahseden bir kitaptır. Ayrıca çeşitli bir çok güzel bilgiler veren bir bilim kitabıdır. Kitabı okumak için temel bir alt yapının olması gerekir. Eğer yoksa ilk başta bu konuda temel bilgiler veren bir kitabın okunması gerekmektedir.

4- Uzay Baronları, Christian Davenport

Uzayda yapılan turistik seyahatler, Aya gidiş dönüş seyahatleri, Uzay ile ilgilenen bilim Adamlarını anlatıyor.  Yaptıkları başarıları başarısızlıklarını anlatıyor. Dil olarak herkezin kolayca okuyabileceği akıcı bir kitaptır.

5- Ceviz Kabuğundaki Evren, Stephen Hawking

Kitapta geçen başlıca konular: Kara delikler, zamanda yolculuk, evrenin yapısı, kuantum mekaniği, uzayın bükülmesi vb. Konuları ele almıştır. Bilgilerin görsellerle desteklendiği için bilgilerin kavranması daha basit olmuştur.

6- Karanlık Madde ve Dinozorlar, Lisa Randall

Kitap 3 ana başlıktan oluşuyor. Evrenin gelişiminden bahsetmektedir. Evren neden tam olarak o anda başladı ve bugün nasıl bu gördüğümüz hâline evrildi? 
Kitap popüler bilim dili ile yazılmıştır ve akıcı bir dile sahiptir.

7- Evren 101, Carolyn Collins Petersen

Astronomiye giriş niteliğinde bir kitaptır. Astronomi ve kozmoloji hakkında temel bilgiler ve temel terimler hakkında tanımları kısaca anlatan bir kitaptır. Güneş sistemindeki gezegenler hakkında bilgiler bulunur. Temel astronomi kavramlarını çok basit bir şekilde anlatan bir kitaptır. Herkesin rahatça okuyabileceği niteliktedir.

8- Geleceğin Fiziği, Michio Kaku

Kitap Önümüzdeki 100 yıl boyunca oluşacak bilimsel ve teknolojik gelişmeler hakkında öngörülerde bulunmaktadır. Günümüzde hayal gibi görünen şeylerin çok yakın zamanda hayatımızın sıradan bir parçası olucağını özetlemektedir.  Bilimsel gelişmelerin toplumu nasıl değiştireceği ile ilgilide onemli bir kısım bulunmaktadır.

9- Zamanın Kısa Tarihi, Stephen Hawking

Kitapta kara delikler ile ilgili önemli bilgiler yer alıyor. Solucan delikleri ve zaman yolculuğu ihtimalleri hakkında da bilgiler vermiştir. Günümüze kadar gelen bilimsel gelişmeleri de aktarmaktadır.

10- Galaksiler, John Gribbin

Kitap hem tarihi bağlamlarda çalışmaları anlatırken hem de galaksiler hakkında kısa ve öz bilgiler vermektedir. Dil olarak bir temelin olması gereken kitaplardan biridir.

YouTube Kanalımız

Çılgın Fizikçiler (SEO Manager) hakkında 663 makale
Çılgın Fizikçiler ve Bilim İnsanları ekibi ve dışarıdan destek veren gönüllülerin yazıları.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*